Zwemlessen

Leer zwemmen in Zwembad de Waterlelie.

Zwembad “de Waterlelie” voldoet aan de nieuwste kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor het Licentie Zwem-ABC. Dit houdt in dat het zwembad ieder jaar wordt getoetst of er wordt voldaan aan de wet- en regelgeving. Dit gebeurt door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid heeft als doel de zwemveiligheid van de hele Nederlandse bevolking op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Simpel gezegd willen ze dat iedereen plezier heeft in het water, zich kan redden en niemand verdrinkt. Wij zijn in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid.

Per diploma van het Zwem-ABC leer je meer vaardigheden en deze sluiten aan bij de verschillende plekken waar je in Nederland kunt zwemmen. Deze afbeelding geeft dit weer. Je voldoet pas aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het volledig Zwem-ABC op zak hebt!

Ieder personeelslid is gescreend en is in het bezit is van een Verklaring Omtrent Gedrag. Het staat voor kwaliteit, veiligheid en optimale randvoorwaarden voor uitstekend zwemonderwijs.

Kijk voor meer uitleg op: www.nrz-nl.nl/zwemveiligheid

De 4 zekerheden van het enige echte Zwem-ABC

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC en hebben de officiële Licentie Nationale Zwemdiploma’s. Dit betekent dat we elk jaar worden getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria, die leiden tot 4 zekerheden voor ouder en kind. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat je kind met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid.

Alle zekerheden bekijken? Kijk op www.allesoverzwemles.nl

De zwemlessen worden als volgt gegeven:

 • Door een enthousiast klein team van zwemdocenten.
 • Uw kind wordt op een positieve, gerichte manier gestimuleerd.
 • In kleine groepjes van gemiddeld acht kinderen per lesgever.
 • Minimum leeftijd vijf jaar bij aanvang van de zwemlessen, bij iets jongere kinderen in overleg met het zwemteam.
 • Op de maandag (03-05) direct na de opening van het bad beginnen de zwemlessen.
 • Mocht een zwemles uitvallen door toedoen van het zwembad (bijvoorbeeld onweer en sportdagen) dan zal deze ingehaald kunnen worden.
 • Zwemlessen worden gedurende het zwemseizoen iedere dag gegeven.
 • Gedurende het zwemseizoen zijn er twee afzwemmomenten.
 • Voor opgave en overige informatie info@zwembaddewaterlelie.nl

Het diploma A:

 • Er kan gekozen worden voor ochtend of middagzwemlessen.
 • De ochtendzwemlessen zijn vier keer dertig minuten in de week. Wel kan er in de zomervakantie in overleg met de ouders een aanpassing plaats vinden.
 • De middagzwemlessen zijn drie keer veertig minuten in de week.
 • Abonnement is verplicht.

Het diploma B:

 • De ochtendzwemlessen zijn drie keer dertig minuten in de week. Wel kan er in de zomervakantie in overleg met de ouders een aanpassing plaats vinden.
 • Middagzwemlessen van twee keer veertig minuten.
 • Abonnement is verplicht.

Het diploma C:

Ochtend zwemdiploma A
Tijd: Groep: Dagen:
7.00 uur – 7.30 uur 1 en 2 Ma, Di, Wo en Do
7.30 uur – 8.00 uur 3 en 4 Ma, Di, Wo en Do
Middag zwemdiploma A
Tijd: Groep: Dagen:
17.00 uur tot 17.40 uur 5 en 6 Ma, Di en Wo
17.45 uur tot 18.25 uur 7 en 8 Ma, Di en Wo
Ochtend en middag zwemdiploma B (dagen en tijden kunnen nog wijzigen)
Tijd: Groep: Dagen:
7:00 uur tot 7:30 uur 9 Ma t/m woe
17.45 uur tot 18:25 uur 9 Ma en woe
Kosten diplomazwemmen:
Diploma: Leskosten: Inschrijfkosten: Diplomazwemmen: Abonnement:
Diploma A € 175,00 € 11,50 € 20,- zie abonnementen
Diploma B €   92,50 € 11,50 € 20,- zie abonnementen

Voor meer informatie over de zwemlessen kunt u contact opnemen door een e-mail te sturen naar: info@zwembaddewaterlelie.nl.

Uw kind opgeven voor zwemlessen kan tijdens het ophalen van de abonnementen aan de kassa. U kunt dan tevens gelijk betalen.

Nieuwe Nationale Norm Zwemveiligheid:

‘Zwemveilig zijn’ betekent dat je ‘in en om het water kunt overleven en op een veilige manier kunt bewegen en recreëren in de Nederlandse watercultuur’.

Concreet betekent dit dat je:

  • met het Zwemdiploma A de vaardigheden beheerst voor een zwembad zonder attracties.
  • met het Zwemdiploma B de vaardigheden beheerst voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling.
  • met het Zwemdiploma C pas de vaardigheden beheerst voor open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en vaarten.

Telefonisch meldpunt:

Het zwembad de waterlelie streeft naar een zwemklimaat zonder ongewenste intimiteiten en achten het van belang dat ongewenste omgangsvormen, waaronder seksuele intimidatie word voorkomen en bestreden.

Als zwembad vinden wij het belangrijk dat wanneer u klachten heeft, u in vertrouwen met een deskundige kunt praten en advies kan krijgen.

Vertrouwenspunt Sport

Om dit mogelijk te maken is met ingang van 1 mei 2010 het Vertrouwenspunt Sport van het NOC*NSF beschikbaar voor de zwembadbranche. Het telefoonnummer van het vertrouwenspunt sport is: 0900 2025590, €0.10 per min. De hulplijn met deskundige hulpverleners is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 – 22.00. Zaterdag van 12.00 – 17.00. Op zondag is er geen bereikbaarheid.