Zwemloop

Woensdag 22 mei 2019

Ook dit jaar organiseren wij weer een zwemloop. Het concept blijft hetzelfde: hardlopen en zwemmen voor een familieglijbaan in het zwembad! Doe jij ook mee?

Starttijden

5/6 jaar 17.30 uur (totale tijd +/- 15 minuten)
100 meter zwemmen + 500 meter hardlopen (2 rondjes op zwembadterrein)

7/9 jaar 17.30 uur (totale tijd +/- 15 minuten)
200 meter zwemmen + 1000 meter hardlopen (4 rondjes op zwembadterrein)

10/11 jaar 18.00 uur (totale tijd +/- 15 minuten)
250 meter zwemmen (start bij de brug) + 1000 meter hardlopen (4 rondjes op zwembadterrein)

12/15 jaar 18.30 uur (totale tijd +/- 30 minuten)
250 meter zwemmen (start bij de brug) + 1750 meter hardlopen (1 rondje buitenom)

16 jaar en ouder 19.15 uur
500 meter zwemmen + 5200 meter hardlopen (3 rondjes over de weg)

16 jaar en ouder duo’s 19.45 uur
500 meter zwemmen + 5200 meter hardlopen (3 rondjes over de weg)

Probeer ruim op tijd je startnummer af te halen en meld je uiterlijk 5 min voor de start bij de banen teller.

Parcours

De jonge kinderen (t/m 11 jr) lopen rondjes over het veld. 1 rondje is 250 meter, dus zullen er 2 rondjes worden gelopen over het zwembadterrein. Voor de categorie 12/15 jr is er een parcours van 1750 meter hardlopen. Dit houdt in dat zij een ronde over de weg lopen en een ronde over het zwembadterrein.

De categorie 16+ loopt het parcours over de weg. Zij lopen de ronde 3 keer, wat een kleine 5200 meter hardlopen inhoud.

Prijzen en prijsuitreiking:

  • Voor alle deelnemende kinderen is er een leuk aandenken en medailles voor de ereplaatsen. De prijsuitreiking voor deze categorieën is een kwartier na de start van de serie.
  • Voor alle deelnemende kinderen is er ook een grote verloting. Deze is rond 18:30.
  • Voor de volwassenen zijn er ereprijzen voor de nummers een, twee en drie in de overall categorie en een ereprijs voor de snelste duo’s. De prijsuitreikingen voor deze categorieën is rond 20:30.
  • Ook voor de volwassenen is er een grote verloting. Deze is gelijk na de prijsuitreiking, rond 20:45.

Koek en Zopie

De kiosk is gewoon geopend om wat drinken en eten te halen. Voor na de race zijn er pannenkoeken en hamburgers. Probeer zoveel mogelijk kleingeld mee te nemen. Pinnen kan alleen in de kiosk, pannenkoeken en hamburgers moeten contant worden betaald.

Belangrijke tips

  • Tijdens het zwemmen draag je geen startnummer, maar heb je een badmuts op met een specifieke kleur, zodat de banenteller je kan herkennen. In de wissel doe je je startnummer om. Deze kan aan het shirt zitten wat je aantrekt, maar handiger is een stuk elastiek of startnummerband te gebruiken (geldt voor mensen die zwemmen en hardlopen)
  • Is het erg koud, dan is het vaak eenvoudiger om een dun jack of windstopper aan te trekken dan een shirt of hemd.
  • Snel je schoenen aantrekken doe je door snelsluiters aan de veters te doen, of je veters te vervangen voor elastiek of triathlonveters. Oefen hier van te voren wel mee en doe ze niet te strak.

Veel gestelde vragen

  1. Hoe doe ik dat met omkleden tijdens een zwemloop? Eigenlijk kun je bijna altijd gewoon in je zwemkleding gaan rennen. Je kunt in de wissel snel een shirtje of hemdje aan doen. Doe je vaker zwemlopen of thriatlons, dan kun je evt. een triathlonpakje dragen.
  2. Is er een baanindeling? Bij het opgeven kun je een verwachte zwemtijd opgeven. Op die manier is de kans groot dat je met mensen in een baan zwemt die ongeveer hetzelfde tempo zwemmen.

Sponsoren

Voor het draaiende houden van het zwembad, het financieren van onderhoud en vernieuwingen, zoals de familieglijbaan, en het neerzetten van leuke evenementen zijn we afhankelijk van verschillende mensen en partijen. Bedankt voor jullie steun!